+38(095)782-84-68 +38(096)973-60-06 SolarKarpathy1@gmail.com

Освоєння енергії сонця в Закарпатській області стало перспективною можливістю економії на електроенергії і пасивному заробітку. Крім великих промислових електричних станцій, які налічують тисячі модулів і займають величезні площі, вигідним рішенням є сонячні електростанції як на дахах приватних будинків, так і офісних будівель, багатоповерхівок ОСББ та ін. комерційних приміщень.

Мережева СЕС потужністю 30 кВт (86 панелей), «Зелений» тариф, смт. Чинадієво, Мукачівський р-н

Установка фотомодулів на даху дає можливість отримувати додатковий дохід з невикористаної території даху. Вироблену таким способом електроенергію власник використовує для власних потреб, а так само може продавати її державі за “зеленим” тарифом.

 

Монтаж промислової мережевий сонячної електростанції потужністю 30 кВт (120 панелей),

Jabil Circuit, с. Розівка, Ужгородський р-н

Сонячні електростанції для бізнесу значно знижують витрати бізнесу на оплату електрики і розв’язують проблеми з несподіваним його відключенням або ж зі збоєм енергоживлення. Інвестиції в сонячну електростанцію є вигідним і зручним рішенням. Установка сонячних панелей на даху починає приносити прибуток за рахунок економії на енергоспоживанні відразу з моменту запуску станції. Такі грамотний вкладення збільшують рентабельність бізнесу, і довгі роки стабільно служать на благо його власника.

Окупність в природних умовах Закарпаття становить від 4 до 5 років. Після закінчення цього періоду власник СЕС буде отримувати від сонячних батарей на даху практично безкоштовну енергію. Сонячні батареї не вимагають складного обслуговування і можуть бути встановлені на дахах практично будь-якого типу. Головні умови для установки станції:

  • скати покрівлі повинні бути спрямовані на південну, південно-східну або південно-західну сторону. Якщо дах, на яку буде встановлюватися СЕС, є плоскою, то потрібна додаткова несуча похила конструкція.
  • для максимально тривалого знаходження сонячних панелей під ефективним сонячним освітленням, рекомендовано витримувати середній оптимальний кут нахилу приблизно в 30-35°. Опорна конструкція повинна витримувати не тільки вагу панелей, а й додаткові вітрові навантаження, масу снігу.
  • дах не повинен перебувати в затіненні, тіні дерев або інших будівель активно впливають на продуктивність системи. При частковому затіненні частин модуля, або через появу структурних відмінностей при нерівномірному деградації фотоелементів застосовуються нові технології, які називаються Half-сell.

 

 

Мережева сонячна електростанція потужністю 50 кВт (150 панелей) під «Зелений» тариф, с. Конопльовци, Мукачівський р-н

Таким чином, встановлення сонячних батарей на дахах як приватних будинків, так і підприємств дозволяє як значно заощадити кВт*години для власних потреб, так і отримати додатковий дохід за спеціальним «зеленим» тарифом з вільною невикористаної площі даху. Для цього потрібно, перш за все, коректно виконані розрахунки та підбір обладнання. Компанія SOLAR Karpathy пропонує найоптимальніші рішення:

  • в роботі ми використовуємо тільки сертифіковане обладнання високої якості;
  • наш досвід роботи більше 15 років! Професійний підхід до будівництва та подальшого обслуговування сонячної електростанції забезпечує нашим клієнтам простоту використання і довговічність СЕС;
  • кваліфікований підхід наших інженерів від початку реалізації проекту до введення об’єкта в експлуатацію та подальшого обслуговування, забезпечує стабільну роботу енергосистеми, яка приносить пасивний дохід клієнтам на довгі роки.

Мережева сонячна електростанція потужністю 15 кВт (58 панелей) для Свято-Троїцького Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря, “Зелений” тариф, с. Драчино, Свалявський р-н