+38(095)782-84-68 +38(096)973-60-06 SolarKarpathy1@gmail.com

Компанія «Уманьпиво» ​​підтримала концепцію eco-friendly виробництва і в липні почала впровадження проекту з будівництва сонячної електростанції на дахах виробничих приміщень пивоварні.

«Ми плануємо використовувати всі дахи, кут нахилу яких дозволяє встановити сонячні панелі, – каже головний енергетик підприємства – Це буде одна з найбільших установок під власне споживання в Україні».

Заплановано встановити СЕС потужністю 500 кВт, яка буде генерувати електроенергію виключно на потреби підприємства, що значно зменшить обсяг споживання електроенергії з інших джерел.

Наразі змонтовано і введено в експлуатацію лише першу чергу панелей – 100 кВт, а найближчим часом планується монтаж другої черги на дахах адміністративної будівлі та складу готової продукції.

«Це дуже важливий екологічний крок. Збільшення концентрації вуглецю в атмосфері – один з головних чинників глобального потепління, а використання невикопних поновлюваних природних ресурсів призведе до редукції викидів CO2 тими ж тепловими електростанціями, попит на електроенергію яких зменшується саме завдяки таким проектам як наш», – каже головний енергетик.

Джерело: ecopolitic.com.ua