+38(095)782-84-68 +38(096)973-60-06 SolarKarpathy1@gmail.com

Half-cell (напів-комірка) фотоелектричний елемент складається з комірків, розрізаних навпіл спеціальним лазером. Звичайний модуль на 40 комірків стає 80-комірковим  half-cell модулем.


З технологією half-cell сонячні батареї суттєво збільшують ефективність і надійність, а ціна при цьому стає доступнішою, ніж для традиційних систем! За прогнозами експертів, half-cell фотопанелі демонструють такий високий потенціал і темп розвитку, що стануть лідерами ринку найближчим часом.

Half-cell технологія – це ще й подвійна кількість стрінгів, тобто ланцюжків з послідовно підключеними комірками. Як виявилося, таке збільшення кількості дозволяє врівноважити невідповідність між потужностями комірків на виході, яке може виникнути при тимчасовій затемненности частин модуля, або через появу структурних відмінностей при нерівномірній деградації фотоелементів.

Half-cell підхід змінює конструкцію сонячної панелі, роблячи її менш чутливою до змін кліматичних умов! Додаткове білий простір між розрізаними комірками підсилює відображення всередині ламінату, тому half-cell модулі беруть більше і від низького і від високого випромінювання.


Нова технологія знижує ризик появи hot-spots. Так називають комірки фотоелемента, які нагріваються настільки, що викликають послідовне знищення значної частини модуля, а іноді виводять з ладу мало не всю сонячну систему. Причина цього – поява в ланцюжку послідовно з’єднаних комірок з високим струмом короткого замикання однієї комірки з низьким рівнем струму. Така комірка знижує силу циркулюючого струму через всі елементи, підключені послідовно, тому в ланцюжку швидко зростає напруга. В один момент напруга стає таким високим, що виникає сильне зворотне зміщення енергії до тієї самої комірки, яка спровокувала несправність. Потужність, яка в результаті розсіюється на невеликій площі, викликає тріщини в фотоелементах і на склі, а також плавлення припою.

У той же час в half-cell елементах, як відомо, зменшення площі фотоелемента знижує рівень струму. Тому і робочі температури в комірках при будь-яких погодних умовах значно нижче, ніж в комірках звичайних сонячних батарей. Вибираючи інноваційний фотоелектричний модуль, ви можете бути впевнені в його стійкості до перегріву!