+38(095)782-84-68 +38(096)973-60-06 SolarKarpathy1@gmail.com

6 серпня президентом України Володимиром Зеленським був підписаний закон, який повертає «зелений» тариф домашнім СЕС наземного Розташування. 11 липня законопроект №10357 був підтриманий 243 депутатами.
Тепер скасовується норма закону №8449-д, прийнятого в квітні 2019 року, яким скасували домашнім СЕС «зелений» тариф і замінили його на «зелені» аукціони, заборонили розміщення сонячних батарей на наземних конструкціях і ряд інших змін. Закон викликав хвилю обурення серед українців, які інвестували в установку сонячних електростанцій істотні кошти.

Отже, новим документом передбачається:
– розміщення домашніх СЕС до 30 кВт на даху і на землі;
– дозвіл домогосподарству установки СЕС потужністю до 50 кВт на дахах та/або фасадах будівель та інших капітальних споруд;
– вирішено питання встановлення відповідно до курсу євро “зеленого” тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянки, які були введені в експлуатацію до набрання чинності Закону України № 2712;
– врегульовано рівень “зеленого” тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.

Встановивши у себе сонячну електростанцію, ви не тільки економите на електроенергії, але і отримуйте реальний заробіток за допомогою «зеленого» тарифу. Фахівці Компанії Solar Karpathy допоможуть вам розробити проект майбутньої СЕС, її монтаж, а також швидко і без клопоту оформити «зелений» тариф.